Меню Закрити

Як вибрати папір для малювання

Як вибрати папір для малювання

В онлайн школі безкоштовних уроків для дітей «Мамо, намалюй», ми щиро вболіваємо за ваші успіхи у творчості і тому вирішили зібрати корисні поради про те, як вибрати такий папір для малювання, який не завадить вам розкрити свій талант.

Так-так, саме «не завадить». Як би ви не намагалися, акварель не ляже як слід на папір для принтера. Погані матеріали можуть стати перешкодою на шляху до бажаного результату. На що треба звертати увагу при виборі паперу для малювання?

Щільність

У офісного паперу щільність 80 г/м2, картон приблизно 250-300 г/м2, а, наприклад, у газети – 45-60 г/м2. Акварельний папір повинен мати щільність не менше 180 г/м2, а краще за 200-300 г/м2. Чим вона біліша, тим краще. Часто зустрічається фактура «торшон», трохи менш популярна «яєчна шкаралупа». Важливо, щоб акварельний папір містив бавовну. Папір для олівця та туші не повинен стиратися або скочуватися під час використання гумки. Вона має бути гладкою та щільною, може мати щільність від 90 до 250 г/м2.

Білизна

Чим біліший папір, тим чіткішою виходить картинка. Зазвичай білизна теж вимірюється у відсотках та коливається від 60% до 98%.

Матова або глянсова

Глянцевий папір підходить для створення контрастних та насичених колірних плям. Матовий папір має властивість дифузного відображення світла, вона розсіює його у всіх напрямках.

Фактура

Гладкий папір підкреслить штрихи, а рельєфний додасть зображення обсяг. Існує вощений, крейдований, полімерний, крафтовий папір та інші. Папір для пастелі має бути фактурним. Вона може бути кольоровою, і навіть повинна мати відтінок. Для каліграфії підходить тільки щільний папір, щонайменше 90 г/м2, а краще 130 г/м2. Такий папір не повинен бути надто фактурним, але й надто сильна гладкість теж не підійде.

Безкоштовні відео-уроки малювання для дітей: https://www.youtube.com/user/masipunchik/videos

Поделиться